top of page

MyMellis används som ett exempel av “från idé till verklighet” på BTH Innovation Office

Blekinge Tekniska Högskola (BTH) vill främja entreprenörskap i kombination med studier. Vilket vi på MyMellis tycker är lysande! Att gå från idé till verklighet vad gäller affärsidéer kopplade till det program du pluggar är en grym synergi.BTH Innovation Office hjälper studenter med olika verktyg och stöd för att kunna förverkliga sina idéer. De är ett tight team som kompletterar varandra med kunskaper, kontaktnät och metoder att vägleda dig med vägen.

De kan exempelvis ge dig stöd i form av:

  • Guidning i innovationsprocessen, genom de olika verktyg som finns, från tidig fas till kommersialiseringsfas. I form av olika workshops, metoder, modeller eller coaching i affärsutveckling.

  • Finansiellt stöd. I form av teststöd (upp till 15 000 kr) och verifieringsstöd (upp till 300 000kr). De vägleder dig även i ansökningsprocesser med andra aktörer.

  • Hantering av immateriella tillgångar, till exempel informationsspridning, guidning i processen och stöd i kartläggningen

  • Patent och rättighetsskydd.

  • Kontaktvägar till innovationsstödjande system i regionen och vår närhet.

  • Givetvis inspiration och pepp till innovation!

Grundarna av MyMellis, Anton och Emma, studerade tidigare på BTH och fick sin första vägledning inom entreprenörskap av Kennet Henningsson (Ansvarig, Innovation Office). Sedan dess har Anton och Emma arbetat vidare på sin idé och mission. Som idag tagit formen av MyMellis - Schyssta och Blodsockersmarta mellanmål på arbetsplatser över hela Sverige.Det är spännande att se tidigare studenter som Anton och Emma komma med en idé, vrida och vända på den för att senare stå som kund till deras företag. MyMellis är en produkt som utmanar den traditionella fikan och fruktkorgen, ger en större variation av bra sammansatta produkter, lätt att ta med sig på väg till nästa möte om samling vid fika bordet inte är möjlig. Men viktigt är också att inget går till spillo, blir torrt eller för gammalt.

Säger Kennet Henningsson, Innovation Office Lead, BTHIdag hittar du MyMellis hos BTH Innovation Office, för att både bjuda studenterna som kommer förbi på Schysst fika. Men även visa hur en tanke kan gå från idé till verklighet.


Om du har en idé eller går i tankarna att starta företag - besök då Innovation Office! De sitter en trappa ovanför receptionen på BTH och har alltid dörren öppen för dig och dina idéer!


Kontakt:

Kennet Henningsson

+46 (0)708-88 94 88

kennet.henningsson@bth.se


25 visningar

Comentarios


bottom of page