top of page

Varför ska mitt företag arbeta med hållbarhet?

Låt säga att vi vänder på frågan och ställer oss följande: Hur kan mitt företag arbeta med hållbarhet och bli konkurrenskraftigare?


Hållbarhet ligger i tiden och är något företag och konsumenter värdera allt högre. Som även i många fall ligger till grund för vilken produkt eller tjänst man väljer att köpa. Men som kanske ofta kopplas till att produkten blir dyrare, svårare att framställa eller inte av samma kvalité som en mindre miljövänlig produkt. I denna artikel ger vi dig tips på hur ditt företag kan arbeta mer hållbart för att skapa god konkurrensfördelar!Varför ska jag arbeta med hållbarhet i mitt företag?

  1. Allt flera företag ställer strängare krav på sina leverantörer att arbeta med hållbarhet. Att inte arbeta för ett hållbart företagande kan därför resultera i förlorade affärer pga uteblivet hållbarhetsarbete.

  2. Den "yngre" generationen värderar ett företags hållbarhetsarbete högt och väljer ofta arbetsplats utefter detta. Det är viktigt för dig att kunna attrahera rätt och bra kompetens i ditt företag för att kunna växa eller över huvud taget fungera.

  3. Som vi skrev innan blir konsumenten allt mer medveten om hållbarhet och handlar därför oftare exempelvis hållbart producerade produkter. Detta gäller såväl B2B som B2C.Hur kan jag, på ett enkelt sätt, arbeta med hållbarhet i mitt företag?

Det beror såklart vilken bransch du verkar inom. Men för att du som läser denna artikel ska kunna applicera dessa tips ger vi dig dem mest generella, med stor impact!


  1. Hållbara kollegor är dem bästa kollegorna. Att arbeta med en social- och hälsomässig hållbarhet hos dina anställda är en stor USP för att göra dig till en attraktiv arbetsgivare. Dessutom minskar, med stor chans, sjukskrivningar och dina kollegor blir effektivare!

  2. Ställ även krav på dina leverantörer. Alla ska bidra till en hållbar omställning och gott hållbarhetsarbete. Om inte dina nuvarande leverantörer kan uppfylla dina krav, så kanske det är dags att leta efter en ny?

  3. Lyft fram dina USP:ar kring varför just din produkt är hållbar. Det är viktigt att budskapet kommer fram för att slutkund kan fatta rätt hållbart beslut i köpresan!


Vi hoppas dessa snabba tips kommer hjälpa dig i ditt hållbarhetsarbete! Och om du vill snacka mer hållbart företagande så står alltid vår dörr öppen!


11 visningar

Comentarios


bottom of page